Nedir?
Dili değiştirerek, davranışı dönüştürmeyi ve kalıcı kılmayı; kelime ve davranışların altında yatan zihniyet ve inançlara da dijital olarak koçluk yapmayı ve davranışın sürekliliğini sağlamayı amaçlar.
Dilimize yerleşmiş ve kültürümüzün bir parçası olan birtakım ayrımcı, toksik yani zehirleyici kelimeler ve deyimler var. Bu kelime ve kalıpları, günlük hayatımızda hem yazılı, hem de sözlü iletişimimizde otomatik olarak kullanıyoruz ve çoğu zaman yaptığımızın yanlış olduğunun ve yol açtığımız eşitsizliğin farkında dahi olmuyoruz.
Empatikly ise yazılı metin içinde kelime ve kalıpları tespit eder; hem farkındalık yaratır, hem de tıpkı bir dilden diğerine çevirir gibi cinsiyet eşit bir dile çevirerek, toksik kelimeleri ayrıştırır ve düzeltir; ve yerine olumlusunu önerir. Kişinin günlük-haftalık kelime temaları ve içerikleriyle pratik yapmasını sağlar. Birey, takım ve kurum bazında empati skorunu ölçerek gelişimi takip eder ve ölçer.
Neden?
Çünkü toplumsal cinsiyet eşitliğine dair yapılan eğitim ve çalışmalarla yaratılan farkındalık henüz davranışa dönüşmüyor ve sürekliliği sağlanamıyor.
Oysa günlük hayatımızda kullandığımız dilin ayrımcı ve şiddetli doğası, davranışlarımızı belirliyor ve düşünce yapımızı temsil ediyor. Farkında olmadan eril davranışlar sergilememiz ve kelimeler kullanmamız, toplumumuzda kadının ayrımcılığa maruz kalarak ötekileştirilmesine yol açıyor. Empatikly, toksik dilin empatik haliyle dönüştürülmesi ile geniş çapta bir farkındalık yaratmayı, ve dili değiştirerek, davranış ve düşünce yapılarını değiştirmeyi hedefliyor.