imece hangi konular üzerine çalışıyor?

imece programlarında Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı tema olarak belirler. Bugüne dek programlarında nitelikli eğitim, kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesi lensinden toplumsal cinsiyet eşitliği, erişilebilirlik, mültecilik, iklim gibi alanlar üzerinden eşitsizliklerin azaltılması, kentsel hareketlilik başlığı üzerinden sürdürülebilir şehirler ve topluluklar Küresel Amaçlar’ını tema olarak seçmiştir.

Yeni başvuru dönemi ne zaman açılacak?

imece IMPACT programı ile imeceLAB mesele süreçlerinin başvuru dönemleri imece.com  ve imece sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilir. Duyurularımızı takip ederek yeni başvuru dönemlerinden haberdar olabilirsiniz. Başvuruları imece’ye hangi kanaldan ulaştırabiliriz?

Sosyal girişimciler projelerini, ilan edilen başvuru tarihleri içerisinde, ilgili başvuru formunu tamamlayarak imece’ye ulaştıraiblir.

Kimler başvurabilir?

imece IMPACT programına, odağına sosyal faydayı alan girişimcilerin başvuruları kabul edilir. Program başvuruları Türkiye’nin her yerinden, her meslekten, yaş sınırlaması olmaksızın gerçekleştirilebilir. Başvuru yapanların takım olarak katılması zorunludur. imeceLAB programına lise ve üniversite öğrencilerinin başvuruları kabul edilir, programın kapsadığı iller yeni başvuru dönemi ile beraber duyurulur.

imece girişimlere ne tür destekler sağlıyor? Bugüne kadar kaç girişimi desteklediniz?

imece, sosyal fayda üretmeyi merkezine alan; finansal sürdürülebilirliği ön plana alan; insana, topluma ve doğaya duyarlı ürün ve hizmet geliştiren girişimleri fon, mentorluk, yerel ve global ağlara erişim, ofis imkânı gibi kaynaklarla bir araya getiriyor. İlk 3 yılında 232 mentor, 2000’den fazla saat eğitim ile 43 sosyal girişimi destekledi. Girişimlerden 10’una toplam 1 milyon TL hibe sağlandı. imece’nin kendi yaklaşımları ve yatırımlarının yanı sıra, dokunduğumuz girişimler de kendi alanlarında büyük etki yaratıyor ve geniş bir ağa erişiyor. Sürece dahil olan ancak finale kalamayan girişimler, imece’nin iletişim ağı içerisinde tutuluyor ve bu çözüm fikirlerinin geliştirilmesi için de işbirliklerime imkan tanınıyor.

Sosyal girişimlerden gelen başvuruları değerlendirirken kriterleriniz nedir?

Çözüm fikirlerinin imece’nin o dönemki temalarını kapsaması, girişimin erken ya da ileri aşamada olması, etki potansiyellerinin genişliği öncelikli kriterlerdir. Başvuruların ele alınması, girişimlerin meseleleriyle nasıl bir ilişki kurduğu, kurulan ilişkinin ne kadar sürdürülebilir olduğu, etrafında bir iş modeli ve etki modeli inşa edilip edilemeyeceği, girişimin kendi gelir modeliyle büyüyüp büyüyemeyeceği, ekibin yetkinliği, uzmanlık alanı ve imece’nin en çok katma değeri nasıl sağlayabileceği gibi kriterler göz önünde bulundurularak tamamlanır.

imece’nin kurucuları kimdir? imece nasıl kuruldu?

imece; ATÖLYE,  Zorlu Holding ve S360’ın kurucu ortaklığı ile hayata geçti.ATÖLYE, S360 ve Zorlu Holding “Toplumsal sorunlara nasıl birlikte, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler bulabiliriz?” sorusuyla Nisan 2016’da yola çıktı. Küresel örnekler incelendi; yerel ve uluslararası akademik kurumlar, sivil toplum örgütleri, yatırımcılar, özel sektör ve kamu çalışanları, danışmanlar ve öğrencilerle aylar süren saha araştırmaları yapıldı. Tüm veriler bir potada eritilince imece platformu ortaya çıktı. Kasım 2016’da imece’nin kendi takımı kuruldu ve ATÖLYE çatısı altında çalışmalara hız verildi. Şubat 2017’de hayata geçirildi.

imece’ye kurum olarak destek verebilir miyiz?

Çok paydaşlı bir yapı olarak değerlerimizi paylaşan tüm kurumlar ile küresel meselelerde çözüm ortaklıklarına ve işbirliklerine açığız. Fon sağlamak, partnerlik geliştirmek, destekçilerden biri olmak için sorularınızı “İşbirliği” başlığı ile imece@imece.com ’a e-mail olarak atabilirsiniz. 3 iş günü içerisinde cevap veriyoruz!

imece’yle ilgili gelişmeleri en verimli şekilde nasıl takip edebilirim?

Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek ve e-bültene üye olarak gelişmelerden haberdar olabilirsin.

Sorularıma cevap bulamadım. Ne yapabilirim?

O hâlde “Bilgi” başlığı ile imece@imece.com’a sorularını gönderebilirsin. 3 iş günü içerisinde cevap veriyoruz!