FARK ET
DUYURU

Sosyal İnovasyon Ekosistemi Haritası’na dahil olabilirsin.

Kurumun henüz haritada yer almıyorsa, formu doldurarak haritada yer almasını sağlayabilir, haritanın daha kullanıcı dostu hale getirilmesi için önerilerinizi bize iletebilirsin. Formu paylaşarak haritayı yerel ve uluslararası ağlarda yaygınlaştırabilir, duyurulmasında ve geliştirilmesinde aktif rol oynayabilirsin.

Keşfet

Her sosyo-ekonomik gruptan her yaşta çocuğun, varoluşsal ve etik sorular karşısındaki cevap arayışını destekleyen, doğru yöntemle hazırlanmış eğitim içeriğine ihtiyacı olduğunu belirterek başvuru yaptı. Amacın terapide olduğu gibi doğrudan bireysel sorunlara eğilmek değil, soruşturan topluluk olarak hep birlikte düşünmek, konuşmak ve anlayış kazanmak olduğunu savunuyordu.

Tanımla, Fikir Üret

Farklı meslek gruplarından insanlar, öğretmenler, okul yöneticileri, akademisyenler, ebeveynler, sivil toplum kuruluşları, kuluçka merkezlerindeki girişimciler/sosyal girişimcilerle görüşüldü. Edindiği içgörülerle P4C yöntemine uygun uluslararası nitelikte içerik üretmeyi hedefledi. Felsefe Kutusu adını verdikleri ürün, belli bir felsefi soruna odaklanmış 4 uygulamadan oluşan, her öğretmenin kolaylıkla sınıfında kullanabileceği bir eğitim materyali haline geldi.

Prototiple, Test Et, Geliştir

Test ve prototipleme aşamalarının çıktılarına dayanarak tasarladıkları Felsefe Kutusu’nun içerisinde belli bir temaya göre tasarlanmış 4 uygulama ve her uygulama için 8 Hikaye Kartı, 2 Soru Kartı, 8 Olası Cevap Kartı / Yedek Karakter Kartı, 1 Öğretmen Kılavuzu bulunuyor. Bu ürün, uygulamanın gösterildiği ve anlatıldığı 3-4 dakikalık bir video prodüksiyonuyla bir web alanına yerleştirilecek; ürünün iletişimi ve satışı ilk adımda buradan gerçekleştirilecek. Sonrasında ürünün kitap, dijital ürün vb. versiyonlarının yapılması planlanıyor.

Projeler sayfasına dön