25 Şubat 2017
21 Mart 2017
25 - 26 Mart 2017
22 Nisan 2017
3 Mayıs 2017
15 - 16 Mayıs 2017
28 Mayıs 2017
10 Haziran 2017
17 Haziran 2017
14 - 16 Temmuz 2017
23 - 25 Ağustos 2017
17 Ocak 2018
Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 Küresel Hedef’ten biri olan Nitelikli Eğitim temasındaki ana hedef, kapsayıcı ve eşitlikçi nitelikli eğitimin güvence altına alınması ile herkes için yaşam boyu öğrenimin desteklenmesi. Nitelikli Eğitim hedefine giden yolda hangi meseleler engelleyici olarak öne çıkıyor? Hangilerine girişimcilik yolu ile çözümler üretilebilir? S360’ın yaptığı Sorunlar Araştırması literatür taraması, uzman görüşmeleri, odak grubu ve saha analizi yöntemleri ile Türkiye’de eğitim sisteminde farklı mesele alanları tespit etti.
Ezberci olarak nitelendirilen eğitim sisteminin, bilgiyi öğrencilere ezberletme refleksiyle ilerlemekte olduğu için yetkinlikler geliştirme konusuna odaklanmamasına; tek tip ve merkeziyetçi eğitim modelinin sonucu olarak eğitim sisteminin bireylerin kendi ihtiyaçlarını gözetmesine ve potansiyel beceri ve yetkinliklerini açığa çıkaramamasına; cinsiyetten yaşadığı bölgeye çeşitli dezavantajlılık durumu yaşatılan çocukların eğitime erişiminin kısıtlı olmasına geniş kapsamlı ve temel meseleler ortaya çıktı.
Sosyal girişimcilik modeliyle çözümler üretilebilecek meseleler tespit edilerek yeniden tasarım sorularına dönüştürüldü: Öğrencilerin ilgi alanları, yetenekli oldukları alanlar ve ihtiyaçlarına göre özelleşebilen bir model için teknolojiyi nasıl kolaylaştırıcı olarak kullanabiliriz? Etkileşimi ön plana çıkaran, birbirinden öğrenmeye olanak sağlayan ve yetkinlikler geliştirmeyi teşvik eden öğrenme ortamlarını nasıl tasarlayabiliriz? Dezavantajlı grupların bilgi ve beceriye erişimini teknoloji aracılığıyla nasıl kolaylaştırabiliriz?
Nitelikli Eğitim
Öğrencilere göre özelleşebilen eğitim modeli
Öğrencilerin ilgi alanları, yetenekli oldukları alanlar ve ihtiyaçlarına göre özelleşebilen bir model için teknolojiyi nasıl kolaylaştırıcı olarak kullanabiliriz? Öğrencilerin ilgi ve becerilerine göre şekillenmemiş bir sistem öğrenmeyi, bireylerin potansiyelini ortaya çıkarmasını ve gelişimini kısıtlıyor.
Başvurular kapandı.
Nitelikli Eğitim
Etkileşimi ön plana çıkaran öğrenme ortamları
Etkileşimi ön plana çıkaran, birbirinden öğrenmeye olanak sağlayan ve yetkinlikler geliştirmeyi teşvik eden öğrenme ortamlarını nasıl tasarlayabiliriz? Temel okul donanımlarının yeterli olmaması, birbirinden öğrenmeye kapalı ve katılımcı olmayan sınıf iklimleri gibi sorunlar öğrenme ortamlarını verimsizleştiriyor.
Başvurular kapandı.
Nitelikli Eğitim
Dezavantajlı grupların bilgi ve beceriye erişimi
Dezavantajlı grupların bilgi ve beceriye erişimini teknoloji aracılığıyla nasıl kolaylaştırabiliriz? Cinsiyetten fiziki durumuna farklı özeliklerinden dolayı dezavantajlılık yaşatılan çocukların eğitime devam oranı oldukça düşük.