11 Kasım 2017
28 Aralık 2017
15 Ocak 2018
17 Ocak 2018
19 - 21 Ocak 2018
2 Şubat 2018
9 - 11 Şubat 2018
24 Şubat 2018
21 Mart 2018
22 Mart 2018
24 Mart 2018
07 Nisan 2018
Nisan - Ağustos 2018
İkinci Destek Programı kapsamında Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 Küresel Hedef’ten beşincisi olan, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği lensinden kadın ve kız çocuklarının güçlenmesine odaklanıyoruz. Türkiye’nin de önemli sosyal meselelerinden biri olan toplumsal cinsiyet alanında kız çocuklarının ve kadınların önündeki engelleri kaldırmaya yönelik üretilen fikirlerin sosyal girişimlere dönüşebilmesini hedefliyoruz.
S360’ın gerçekleştirdiği Sorunlar Araştırması, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çeşitli meseleleri ortaya koydu. Kadının ekonomik hayata eşit katılamaması, eğitimden eşit olanaklarda faydalanamaması, eğitimin içeriğinin toplumsal cinsiyet eşitsizliğini yeniden üretir olması ve bedensel ve ruhsal sağlık anlamında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanamamış olması gibi temel meseleler bu araştırma sonucu tespit edildi ve raporlar oluşturuldu.
Girişimcilik yaklaşımıyla çözümlenebilecek meseleleri belirledik. Bu meseleler üzerine sosyal girişimcilerin fikirler ve çözümler üretmesine yönelik tasarım soruları oluşturuldu: “Kadının ekonomik hayata katılımını ve ekonomik hayatın her seviyesinde eşit bir şekilde yer almasını sağlayacak model ve araçları nasıl tasarlayabiliriz?”; “Kadın ve kız çocuklarının eğitime erişimlerini arttırmayı nasıl sağlayabiliriz?”; “Eğitim modellerini ve eğitimin içeriğini toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayacak şekilde nasıl yeniden tasarlayabiliriz?”
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Kadınların ekonomik hayata eşit katılımı
Kadınlar işe girebilme ve yükselmede çeşitli engellerle karşılaşıyorlar. Kadının ekonomik hayata katılımını ve ekonomik hayatın her seviyesinde eşit bir şekilde yer almasını sağlayacak model ve araçları nasıl tasarlayabiliriz? Kaynakları incele, çözümünü üret.
Başvurular kapandı.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Kadınların ve kız çocuklarının eğitime erişimi
Kadınlar ve kız çocukları eğitimin çeşitli aşamalarına eşit olarak erişemiyor. Kadınlar ve kız çocuklarının eğitime erişimlerini artırmayı nasıl sağlayabiliriz? Kaynakları incele, çözümünü üret.
Başvurular kapandı.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Eğitim modelleri ve içeriklerinin yeniden tasarlanması
Toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklı eşitsizlikleri çeşitli eğitim içerikleri ve modelleri yeniden üretiyor. Eğitim modellerini ve eğitim içeriğini toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayacak şekilde nasıl yeniden tasarlayabiliriz? Kaynakları incele, çözümünü üret.
Başvurular kapandı.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Kadınların sağlıklı ve iyi olmalarının sağlanması
Kadınlar fiziksel, ruhsal ve sosyal boyutlarıyla ele alındığında sağlık konusunda ortak sorunlarla karşılaşıyorlar. Kadınların bedensel, sosyal ve ruhsal anlamda sağlıklı ve iyi olmalarını sağlayan araçları, modelleri ve yöntemleri nasıl geliştirebiliriz? Kaynakları incele, çözümünü üret.